Algemene indruk1.51.51.51.51.5
Helpdesk1.51.51.51.51.5
Energieprijzen1.861.861.861.861.86
Overstapproces22222
Energierekening1.571.571.571.571.57
Reclames2.172.172.172.172.17
Bereikbaarheid2.142.142.142.142.14
Klachtafhandeling1.51.51.51.51.5

Eon

Overstappen naar Eon? Lees eerst Eon ervaringen. Wat vinden andere mensen van Eon en wat vindt u zelf van Eon? Plaats een beoordeling over Eon. Beschrijf Eon in uw woorden.

GD Star Rating
loading...
Eon, 6.1 out of 10 based on 16 ratings

17 Ervaringen over “Eon”

Eon Ervaring van P., maart 2, 2015

Algemene indruk 11111
Helpdesk 11111
Energieprijzen 11111
Overstapproces 11111
Energierekening 11111
Reclames 11111
Bereikbaarheid 11111
Klachtafhandeling 11111

Ok ik liep max 2 maanden totaal achter op de facturen, maar had begin februari gebeld over een regeling dat ik €.50,- in zou lossen, dat meisje aan de telefoon zou het regelen, en ik zou bevestiging via de post krijgen. Pas dan zou de regeling in gaan.

Ik kreeg 20 februari een brief van Liander dat Eon het contract heeft stopgezet, niks geen herinnering, of aanmaning mogen ontvangen. En dat zeer binnenkort iemand langs zou komen om mij af te sluiten.

Dus kon ik met spoed overstappen naar een andere leverancier.
is gelukt, met een behoorlijk bedrag aan borg.

Ik heb de klacht ingediend bij Eon, maar ze stuurde mij met uitleg als bijlage 2 aanmaningen mee, die ik op dat moment voor het eerst zag.

Wat ze wel een aantal keren verzonden hadden was de meterstandskaart, die ik had ingevuld, 16 februari,(daarna ontving ik het nog 5 keer) en ik ruim €.300,- voor terug zou moeten krijgen(in principe als het goed berekend is liep ik dan bijna niks meer achter en was het allemaal binnen 2 maanden ingelost van de regeling die ik had getroffen)

Contract zou weer van kracht zijn als ik €.500,- borg zou betalen.

Ze hebben uit het niets het contract stop gezet, zonder enig waarschuwing vooraf, later pas via een klachtmail de aanmaningen erbij verzonden(misschien om zichzelf in te dekken)
Naar mijn weten is er een verbod op afsluiten tussen oktober en april in, tenzij er uitzonderingen waren, en dat is zo’n uitzondering waar Eon misbruik van heeft gemaakt. op artikel 95b, achtste en elfde lid, van de Elektriciteitswet 1998 en artikel 44, achtste lid, van de Gaswet; artikel 5 D is misbruik van gemaakt.

Ja het is verkeerd dat ik een achterstand ontwikkeld had, maar had een regeling getroffen, waarna ik dat ook zou afbetalen.

Dus Eon is een energieleverancier die misbruik maakt van diens machtspositie.
Ik raad het ook af om bij deze te zitten, want je ontvangt bepaalde post of mails niet, en ze lijken goedkoper, maar ze zijn een van de duurste.

Eon Ervaring van F.A.M. van As, februari 11, 2015

F.A.M. van As
Zwiggelte
Regisseurstoel bij aanmelding? Vergeet het maar. 11 februari 2015

Wat een ballentent is die EON. Sinds mijn aanmelding in november 2014 wacht ik nog steeds op de regiseurstoel. Ach leuk zo’n presentje, alleen jammer dat ik na herhaaldelijke telefoontjes, reklamaties en jawel toezeggingen van EON zelf(!) tot op heden noppes.

Kortom veel beloven, weinig resultaat.

Ik zeg m’n contract op en zal verder de publiciteit zoeken middels FACEBOOK, TROSRADAR EN VARAKASSA.. STELLETJES PRUTSERS!

Eon Ervaring van Salomo, januari 16, 2015

Algemene indruk 11111
Helpdesk 11111
Energieprijzen 11111
Overstapproces 11111
Energierekening 11111
Reclames 11111
Bereikbaarheid 11111
Klachtafhandeling 11111

Hierbij mijn cijfers.

Eon Ervaring van Salomo, januari 16, 2015

Belachelijk slecht!!! Ik waarschuw ten zeerste voordat je met een spookrekening te maken krijgt , normaal.post ik nooit op een dergelijke site maar er word mij geen keus gelaten.

Eerst krijg je 2maanden gratis vervolgens is dat pas achteraf wat men niet expliciet aangeeft. Tot daaraan toe, en (weinig voordeel als nieuwe klant), wat bij mij scheef ligt is je maandbedrag. Die geef je duidelijk aan en ook volgens hun eigen berekeningen en waarden bepaalt werd op 120 euro, mijn eerste rekening was 189,00!! Terwijl dit.een voorwaarde.was van.de.overeenkomst. DAN bel je om de.misverstand op te helderen, word je.onbeleefd geschoffeerd het heeft een half jaar geduurt en talloze belletjes om diT op te.lossen. En ik werd gecrediteerd. een rotterdam pakte di enigzins goed op. Daarna word een eindafrekening gestuurd waar je meer dan.onder zit en.word.alsnog.berekend op het eerste bedrag!! Terwijl d energieverbruik er ver onder.zit.en.geld terug krijg hebben E het lef 800euro in rekening te brengen! Je word niet teruggebeld. En probeert meermalen het op te lossen. Er word.na telefoongesprek niks teruggekoppeld terwijl.je.tot een oplossing wil komen en uitlegdat de berekening foutief is. Krijg ik een brief van BOS incasso met 1100 euro. Helemaaaaaaaal klaar met dit soort oplichterij.
waar anderen je als nieuwe klant warm.ontvangen heb ik niks anders meegemaakt als onbeleefd en laconieke gedrag naar klanten en.administratie.

Eon Ervaring van Arno, januari 2, 2015

Algemene indruk 11111
Helpdesk 11111
Energieprijzen 33333
Overstapproces Not Rated
Energierekening 11111
Reclames 11111
Bereikbaarheid 44444
Klachtafhandeling 11111

Ik heb slechte ervaringen gemaakt met Eon. Als ik een probleem heb en met drie verschillende mensen bel bij Eon krijg ik 3 verschillende antwoorden. Toen ik overstapte kreeg ik van Eon een maand meer berekend en moest 2 leveranciers te gelijk betalen. En toen iemand wie bij mij inwoonde verhuisd was zijn eigen electriciteit aanvragde stopte Eon mijn contract terwijl toch alles op mijn naam stond.
Toen moest ik weer een nieuw contract afsluiten van E on.

Eon Ervaring van Bart, november 7, 2014

Ben beheerder van een 55+ complex en help bewoners met het zo goedkoop plannen van hun energie rekeningen dmv elk jaar overstappen. Vorige maand was dat EON met een 100 euro energie tegoed dus heb 6 van mijn bewoners helpen overstappen naar EON. Tot mijn verbazing kregen ze alle 6 een brief van EON dat ze een borg moesten betalen van 800 euro omdat na onderzoek van een bedrijf dat kredieten onderzoekt ze geregistreerd stonden als wanbetalers. Dit kan natuurlijk niet. Na gebeld te hebben bleven ze bij dit standpunt. Dus eerst reclame maken en daarna ervan afzien door een borg van 800 euro te laten betalen, wat natuurlijk niemand deed, op 1 naive oudere bewoner na. EON heeft hier afgedaan.

Eon Ervaring van O.F. V, oktober 9, 2014

Algemene indruk 11111
Helpdesk 11111
Energieprijzen 11111
Overstapproces 11111
Energierekening 11111
Reclames 55555
Bereikbaarheid 11111
Klachtafhandeling 11111

Hierbij nog mijn sterren.

Eon Ervaring van O.F. V, oktober 9, 2014

Hier bijna zelfde ervaring als ‘Bijl’.

Onze klachten procedure loopt nu op tot bijna een jaar omdat de concurrent ons perrongeluk had afgesloten. (vergissing met een andere klant). Dit ging gepaard met een boete voor contractbreuk en schatting op meterstanden die absurd veel hoger lagen. Nooit een kaart voor ontvangen dus onzin. Als leverancier moet je je klanten dan bijstaan, al helemaal als je concurrent een klant probeert weg te kapen. Maar nee, jullie zoeken het zelf maar uit of je betaald een boete voor de breuk.

Nu een jaar, 1000 niet nagekomen beloftes en paar ribben armer is het probleem nog steeds niet opgelost.

Omdat ik een 3 jarig contract heb, kan ik me niet zomaar afmelden zonder boetes, een borg bij eventueel nieuwe verzekeraar…. Kortom.. We are stucked en daar maken zij misbruik van.

Kortom. Word geen klant bij EON! Mits u een hobby zoekt en fulltime met uw energie bezig wil zijn.

Eon Ervaring van Bijl, september 25, 2014

overwegen of Eon bij je past? contract afgesloten wordt er een tussenbalans gemaakt omdat eon overgaat naar een nieuw systeem en of ik even 1800 eur wil neer tikken net na de winterperiode terwijl zomer periode nog moet komen.

eind balans nu jaar later na verweer en al lang geen klant meer te zijn van eon eind balans 3600 eur. niemand kan mij vertellen hoe dit precies is omgebouwd ivm met nieuw systeem.

EON bedankt!!!

jullie krijgen nog geen dubbeltje van mij!

see you in court!!

Geachte heer/mevrouw,

hierbij teken ik bezwaar aan tegen de vroegtijdige afrekeningen.

de berekeningen zijn gemaakt over de winterperiode die vanzelfsprekend meer aangeven dan de komende zomerperiode.

in mijn opzicht, is het niet fair dat uw veranderingen mij schade berokkenen!

het lijkt mij niet meer dan eerlijk dat dit zoals afgesproken blijft (afrekening einde jaar).

de periodieke betalingen van gas/Electra zijn samen met E.ON opgesteld, hierbij heb ik de periodes extra verhoogd met 20-30 % om niet voor verrassingen te komen te staan.

graag zo ik het contract zoals afgesproken voortzetten, dit geldt ook voor de komende facturen.
en einde van het jaar de totaal balans opmaken.

met vriendelijke groet,
Guido Bijl

Eon Ervaring van sam, augustus 4, 2014

Idd slecht contact krijgen hebben ze mij op voorschot119 € gezet jaarafrekening binnen blijkt dat ik na de jaar eigenlijk 190€ moest betalen mu een vette jaar afrekening vette afrader dus

Eon Ervaring van Wilma, juli 28, 2014

Deel de ervaring van fanta 100%.:
Onbehoorlijke klantenservice, ingangsdatum klopt van geen kant, ze gaan eerst leveren en dan pas geven ze het maandvoorschot.

Heb gelijk mijn kontrakt, telefonisch beeindigd.

Eon Ervaring van fanta, juni 19, 2014

Algemene indruk 11111
Helpdesk 11111
Energieprijzen 11111
Overstapproces 11111
Energierekening 11111
Reclames 11111
Bereikbaarheid 11111
Klachtafhandeling 11111

330 euro goedkoper uit bij EnergieDirect ten opzichte van EON, klantenservice onbeschoft bovendien hebben jaren 14 maanden bij EON als jij een contract afsluit op 5 mei 2014 maken zij ervan 30 juni omdat dit voor hun administratie beter uitkomt

Eon Ervaring van fanta, juni 19, 2014

330 euro goedkoper uit bij EnergieDirect ten opzichte van EON, klantenservice onbeschoft bovendien hebben jaren 14 maanden bij EON als jij een contract afsluit op 5 mei 2014 maken zij ervan 30 juni omdat dit voor hun administratie beter uitkomt

Eon Ervaring van Piet van Buul, juni 16, 2014

Ik probeer nu al enige weken contact met jullie te leggen om te zeggen dat mijn electriciteitsmeter kapot is. Krijg iedere keer zo’n computer aan de lijn. Nu ligt er weer een brief dat ik uiterlijk 18 juni de standen moet doorgeven omdat anders een schatting wordt gemaakt. Ik heb er nu onderhand genoeg van dat onpersoonlijk gedoe bij jullie.

Eon Ervaring van Jillal, oktober 14, 2013

Algemene indruk Not Rated
Helpdesk Not Rated
Energieprijzen 33333
Overstapproces 55555
Energierekening 22222
Reclames Not Rated
Bereikbaarheid 33333
Klachtafhandeling Not Rated

Ik ben net weg bij eon. Had een contract voor 1 jaar met vaste prijzen. Maar op de afrekening waren de prijzen flink stuk hoger.Volgens mij denken ze gewoon, dat toch niemand dit nakijkt.
Ik heb meteen gemaild via de site, en gemeld, dat ze het moeten rechtzetten aan de beloofde vaste prijs van het contract. Dit is nu 1 week geleden, maar heb nog geen reactie terug gehad.
Dit is toch niet netjes!! Ja en bellen kan, maar 0900 nr. en ik heb alleen mobiel, dus dat loopt lekker op, als ze je in de wacht zetten. Maar dat weet ik natuurlijk niet. Eerst ff mail afwachten. Bellen kan altijd nog.

Eon Ervaring van Arnold vd Wal, januari 24, 2012

Algemene indruk 44444
Helpdesk 44444
Energieprijzen 33333
Overstapproces 33333
Energierekening 44444
Reclames 44444
Bereikbaarheid 44444
Klachtafhandeling 44444

Ik begrijp niet waarom eon nog steeds niet de goedkoopste zijn. Ze zijn de grootste, maar niet de goedkoopste.. Waar is dat voordeel van de grootste?

Eon Ervaring van Patrick Geene, juni 27, 2011

Sinds 3 maanden klant bij eon. De overstap is helemaal gegaan zoals verwacht. 20 euro per maand goedkoper uit en eindelijk af van RWE. Dank Dank Dank!

Deel een ervaring over Eon

Algemene indruk
Helpdesk
Energieprijzen
Overstapproces
Energierekening
Reclames
Bereikbaarheid
Klachtafhandeling

Bereken de energiekosten van alle energieleveranciers. Vergelijk energie prijzen online met de Eon tarieven en bekijk of u bij Eon echt zo voordelig uit bent.