Energie besparen in een jaren ’30 woning

Jaren ’30 woningen zijn erg populair vanwege het mooie uiterlijk en de bijzondere details. Alhoewel de woningen met goede materialen gebouwd werden, zijn deze woningen oorspronkelijk slecht geïsoleerd. Om energie te besparen in een jaren ’30 woning is het verstandig om het huis te isoleren. Ook energie vergelijken zorgt vaak voor een flink lagere energierekening.

 

 

Energielabel jaren ’30 woning

 

Een jaren ’30 huis krijgt standaard het laagste energielabel: energielabel G. Als je ervoor kiest om de woning te isoleren heeft dit een positief effect op het energielabel. Je huis wordt namelijk aanzienlijk energiezuiniger, waardoor het label stijgt en de woning nog aantrekkelijker wordt voor kopers. Als je bijvoorbeeld de spouwmuur laat isoleren, kan het energielabel verspringen van G naar F. Door ook dak- of vloerisolatie toe te passen en te kiezen voor HR++ glas, kan het energielabel nog verder omhoog. Deze maatregelen maken het mogelijk om de energierekening te halveren en daarbij geniet je van veel meer wooncomfort.

 

Spouwmuurisolatie

 

Isolatie van jouw jaren ’30 woning zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor flink meer wooncomfort. Een van de beste manieren om de woning te isoleren is met spouwmuurisolatie. Hierbij worden de muren van de gevel met isolatiemateriaal gevuld, waardoor de woning de warmte veel beter binnen kan houden. Bijna alle jaren ’30 woningen zijn voorzien van een spouwmuur en deze duurzame maatregel is ook nog eens voordelig uit te voeren. De isolatie is namelijk aan te brengen via kleine gaatjes in de muur, waardoor een grote verbouwing niet nodig is. De kosten van spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld binnen drie tot vijf jaar terug.

 

Dakisolatie

 

Jaren ’30 woningen zijn tijdens de bouw niet voorzien van dakisolatie. Als hier nooit wat aan gedaan is, liggen hier veel kansen om energie te besparen. Warme lucht stijgt namelijk op richting het dak. Het is belangrijk om deze warmte binnen te houden, zodat je niet onnodig veel aan het stoken bent. Door dakisolatie aan te brengen kun je tot wel 30 procent besparen op de energierekening. Daar komt nog bij dat veel van de werkzaamheden zelf uit te voeren zijn en dat het comfort op zolder sterk toeneemt. Door te isoleren verandert de zolder van een koude en tochtige ruimte in een fijne kamer die je echt bij de woning kunt betrekken. Hier vind je de beste energieleverancier voor jouw situatie.

 

Dubbelglas

 

De meeste jaren ’30 woningen zijn voorzien van enkelglas. Door isolatieglas te plaatsen kun je eenvoudig de isolatie verbeteren en heb je minder last van tocht, kou en geluidsoverlast van buiten. Het verschil tussen enkel- en dubbelglas is groot. Ga als je de kans hebt voor HR++ glas dat tot wel drie keer beter isoleert dan dubbelglas.