Energie vergelijken loont

Vergelijk alle energieleveranciers, stap gratis over en verlaag uw kosten!

Energie vergelijken loont! Profiteer van de beste energie aanbiedingen en bespaar ook fors op uw energiekosten. Energie kan in de meeste gevallen veel goedkoper. Huishoudens besparen al snel een paar tientjes per jaar. Maar bent u nog nooit overgestapt en bent u al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan kan uw kostenbesparing oplopen in de honderden! Tel uit uw winst!

Belangrijk om te weten

Belangrijk om rekening mee te houden

Energie vergelijken loont zeker maar u dient wel rekening te houden met een aantal belangrijke punten.

1. Energieleveranciers zijn uit op uw geld

Energieleveranciers zijn bedrijven en die moeten gewoon ook geld verdienen, al is het alleen maar om de belasting te kunnen betalen. Hun doel is dus om zoveel mogelijk winst te maken. Deze winst wordt behaald door een hogere verkoopprijs in rekening te brengen dan zij in eerste instantie zelf hebben betaald, oftewel de inkoopprijs. Er zijn energieleveranciers die pretenderen energie tegen de inkoop prijs te leveren en vertellen daarbij dat ze geen winst maken op de leveringskosten. Uit onze energievergelijking blijkt keer op keer dat energiebedrijven die voor de inkoopprijs vaker de goedkoopste zijn dan wel. Het hangt er vanaf of de betreffende aanbieder wel een goede inkoopprijs heeft afgesproken. Als dit niet het geval is, dan zult u uiteindelijk meer betalen dan nodig.

2. Uw huidige energietarieven vergelijken

Ga altijd uit van uw huidige energietarieven! Dus niet de tarieven die in de vergelijking staan. Als u bij een energieleverancier klant bent, die goedkoop in de vergelijking staat, wil dat nog niet betekenen dat u ook dezelfde lage tarieven of aantrekkelijke korting krijgt. Energie aanbiedingen in vergelijkers zijn vaak alleen bedoeld voor nieuwe klanten. Bestaande klanten hebben vaak een hoger tarief. Daar komt bij dat ze geen welkomstpremie krijgen. Immers, ze zijn al klant.

3. Heeft u ergens een betalingsachterstand

Hou altijd rekening met een eventuele borg. Energieleveranciers vragen aan nieuwe klanten een zogenaamde waarborg. Deze waarborg is bedoeld voor mensen die misschien achterstallige betalingen hebben of bekend staan als wanbetaler. Ook als u helemaal geen schulden heeft kan het mogelijk zijn dat u een waarborg moet betalen. In dat geval kan overstappen naar een andere energieleverancier helemaal niet zo voordelig zijn als in eerste instantie in de vergelijker werd aangegeven.

4. Verbreken van uw huidige energiecontract

Als u overstapt hou dan rekening met een opzegtermijn en kijk goed na of het huidige contract boetevrij verbroken kan worden. Als u bijvoorbeeld overstapt naar een andere energieleverancier, en u heeft nog een contract dat nog niet vrij opzegbaar is, dan loopt u het risico dat u een boete moet betalen voor het vroegtijdig beëindigen van het energiecontract. Deze boetes zijn voor consumenten gemaximaliseerd en kunnen daarom maximaal 125 euro per product bedragen, maar voor bedrijven kan deze boete veel hoger uitvallen! Heeft u nog een zakelijk energiecontract lopen en u verbreekt deze voortijdig, dan kunnen de boetes oplopen in de duizenden euro’s! Lees dus goed de voorwaarden van uw huidige energiecontract!

5. Wie is de goedkoopste energieleverancier

Heeft u uiteindelijk de goedkoopste energieleverancier gevonden en kunt u zonder al teveel gedoe overstappen. Kijk dan na of de nieuwe energieleverancier zorg draagt voor de opzegging van uw oude energiecontract. Wel zo handig! Als dit niet het geval is, dan zult u het oude energiecontract zelf moeten opzeggen. Als u dat niet doet. Dan bent u in feite klant bij twee verschillende energieleveranciers en daarvoor moeten u dan ook een dubbele energierekening betalen. Kijk dus goed na of de nieuwe energieleverancier het oude contract bij uw huidige energieleverancier voor u opzegt. Zo voorkomt u veel gedoe en kunt u zorgeloos overstappen op goedkope energie.

6. Jaarlijks overstappen en actief besparen

Energie vergelijken loont het meeste als u jaarlijks blijft overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Als u namelijk voor het eerst overstapt, dan krijgt u van de gekozen energieleverancier een welkomstpremie. Deze korting krijgt u alleen als nieuwe klant. Als uw energiecontract word verlengd dan moet u weer de normale prijs betalen zonder korting. Hierdoor gaat u dus meer moeten betalen! U kunt dat voorkomen door tijdig over te stappen naar een andere energieleverancier. U krijgt dan bij het nieuwe energiecontract wederom een welkomstkorting voor nieuwe klanten. Zo blijft u dus grip houden op uw energiekosten!

7. Speciale aanbiedingen via vergelijkingssites

Energievergelijkingssites maken exclusieve afspraken met energieleveranciers. Hierdoor kunnen de vergelijkingsresultaten tussen de verschillende vergelijkingssites uiteen lopen waardoor u bij de ene vergelijker goedkoper uit bent dan bij de andere. Voorkom teleurstellingen door meerdere vergelijkingssites te raadplegen. De grote energievergelijkers hoeven niet perse goedkoper te zijn. Kleine vergelijkers maken vaak deel uit van grote netwerken en hebben daardoor het voordeel dat zij u kunnen laten profiteren van zogenaamde kwantum kortingen. Hierdoor bespaart u dikwijls meer geld dan bij die ene grote vergelijkingssite.

8. Overstappen via een energie verkoper/adviseur

Stap nooit over via een huis aan huis verkoper of een persoon die u belt namens een energiebedrijf. Uit onderzoek blijkt dat juist deze groep mensen niet het beste met u voor hebben. Zij zijn uit op het behalen van zoveel mogelijk winst en schuwen daarbij niet om te liegen en te bedriegen!

9. Wettelijk recht op 14 dagen bedenktermijn

Bent u overrompeld door een huis aan huis deur verkoper of een callcentermiep? Heeft u een energiecontract afgesloten waar u geen goed gevoel bij heeft? Annuleer dan direct! U heeft als consument wettelijk recht op 14 dagen bedenktijd!

10. Bedrijven hebben geen bedenktermijn

Zakelijke energie afnemers hebben helaas geen recht op een bedenktermijn! Dus let voortaan heel goed op als u weer een contract krijgt aangeboden. Bezoek onze website en vergelijk de prijzen!

Energie vergelijken doen we ook samen

[xyz-ihs snippet=”Energie-en-Link-Partners”]

Wij helpen u met het maken van een goede beslissing

Dit zijn voor nu de belangrijkste punten waar u op dient te letten alvorens u beslist te veranderen van energieleverancier. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar uw bevindingen! Heeft u ervaringen met een deur aan deur verkoper? Wilt u deze dan hier achterlaten? Daarmee kunt u veel mensen helpen en voorkomen dat zij verkeerde beslissingen nemen!

Wij werken samen met Energievergelijking.nl. De onafhankelijke energie vergelijkingssite.