Nuon

Informatie over Nuon

Nuon is één van de energieleveranciers op de Nederlandse energiemarkt. Bent u op zoek naar ervaringen, reviews, positieve reacties, complimenten, maar ook klachten over Nuon van (ex) klanten. Wat zijn uw eigen ervaringen met Nuon?

Er zijn in totaal 114 mensen met ervaringen over Nuon

Door alle energieleveranciers te vergelijken kunt u gemakkelijk de beste keuze maken. Deel uw beoordeling over Nuon met andere mensen zodat zij ook de beste keuze kunnen maken.

Achtergrondinformatie Nuon

Nuon is een nutsbedrijf in Nederland met als kernactiviteiten de productie, verhandeling en levering van elektriciteit, aardgas en warmte. Nuon verzorgt ook aanvullende diensten op het gebied van energiebesparing (isolatie), beveiliging en energieadvies. Het energiebedrijf Nuon is voornamelijk actief in Nederland.

In 2013 produceerde Nuon ruim 18 terawattuur (TWh) aan elektriciteit. Nuon verkoopt gas en elektriciteit aan bijna 3 miljoen klanten in Nederland en telt zo’n 4500 werknemers.

Het energiebedrijf Nuon is in 1994 ontstaan na een fusie van de PGEM en het PEB Friesland, met de Zuid-Gelderse Nutsbedrijven (ZGN) en de Veluwse Nutsbedrijven (VNB). Enige jaren later werd Energie Noord West ingelijfd, dat de energielevering en -distributie in Noord-Holland verzorgde. In 2003 nam Nuon de productiefaciliteiten van het voormalige UNA over van het Amerikaanse nutsbedrijf Reliant Energy. De naam Nuon is bedacht door Willem van Kooten. Het is de naam van de professionele, Japanse geluidsapparatuur waar hij toen mee werkte.

Sinds 2019 is de naam Nuon veranderd naar Nuon Vattenfall. Vattenfall is een Zweedse energieleverancier en moederbedrijf van Nuon.


Nuon informatie

Is Nuon een betrouwbare energie aanbieder?

Lees de ervaringen. Er zijn in totaal 114 mensen met ervaringen over Nuon.

Hoe kan ik Nuon bereiken?

Om Nuon te bereiken kunt u het beste even contact opnemen met de klantenservice. Het telefoonnummer van Nuon kunt u vinden op Telefoonnummer.net of op de website van Nuon.

Heeft u alle ervaringen over Nuon gelezen?

Heeft u een goede positieve indruk gekregen door het lezen van de reviews? Dan kunt u naar de website van Nuon gaan en uw bestelling plaatsen. Leest u veel klachten over Nuon? Kijk dan verder naar andere energieleveranciers. Start met energie vergelijken om Nuon te vergelijken met andere energieleveranciers.


Plaats een reactie

zestien + zestien =